EMDR, TRAUMAVERWERKING

EMDR, traumaverwerking

Wanneer jij last hebt van een steeds terugkerende angst of nare gevoelens die je zomaar overvallen zonder dat je daar invloed op lijkt te hebben, kan EMDR de oplossing zijn voor jou.

Een trauma is een onverwerkte nare gebeurtenis die je hersenen in het emotionele brein heeft opgeslagen. Telkens als jij iets meemaakt wat enigzins aan deze gebeurtenis geassocieerd is kun jij met het overweldigende gevoel van die eerste situatie geconfronteerd worden. Je wordt overvallen door bijv. een grote angst ( onzekerheid, spanning, ect.)  terwijl dat op dat moment een heel overdreven reactie is. Het nare is dat deze herinneringen ook worden opgeslagen en je steeds vaker last krijgt van dat nare gevoel. Het kan je dagelijks leven gaan beheersen.

Normaal gesproken worden emoties door het denkbrein verwerkt en ben je er klaar mee. Als dit niet gebeurd en opgeslagen is in het emotionele brein krijg je van bovenstaande last. EMDR is een techniek die het mogelijk maakt om versneld het trauma van het emotionele brein naar het denkbrein over te brengen, waar het verwerkt wordt.

 

Neem vrijblijvend contact met mij op.